Evenemang

2017-05-31 08:00 - 10:00
Hur kan klimatkompensation driva affären?
Läs mer
2017-05-18 08:00 - 10:00
Hållbarhetsredovisa enklare och bättre med Our Impacts 18 maj
Läs mer

Facebook

2017-04-21
Hos oss på Stora Nygatan 45 sker #innovation och #skaparglädje #swgreen
Läs mer

Twitter

2017-04-21
Hos oss på Stora Nygatan 45 sker #innovation och #skaparglädje #swgreen https://t.co/toTODU4Z9A https://t.co/YQTEMhcIfB
Läs mer

Pressmeddelande

2017-04-13

Över hälften av svenskarna uppger att de ändrat sitt beteende till följd av klimathotet. Lika många känner också oro att klimatförändringarna kommer att påverka sig själv eller personer i sin närhet. Det visar ZeroMissions undersökning som genomförs av Novus varje år. - Det kan tyckas skrämmande men det visar också på att frågan i allra högsta grad är levande säger Jenny Blomberg klimatstrateg på ZeroMission. I samma undersökning uppger svenskarna att de föredrar att köpa produkter och tjänster från företag som tar ansvar för att minska [...]

Läs mer
2017-03-10
Att rädda världen lite varje dag
Download PDF

Gästblogg: Vår fantastiska praktikant, Ida Bohman, miljövetare vid Stockholms universitet, delar med sig av sina intryck efter att ha genomfört sin praktik hos oss på ZeroMission. 

 

Förra måndagen klev jag in på ZeroMissions kontor för två veckors praktik. Kontot för relevant erfarenhet ekar ofta ganska tomt för en student och frågorna och förväntningarna var många. Det visade sig att jag var i trygga händer. Sällan har jag träffat så många engagerade personer som brinner för det de gör och som använder sin kunskap och erfarenhet till att vägleda andra till mer hållbara val. Det är ingen slump att de tillsammans med sina kollegor på U&We och Futerra vunnit pris för Sveriges mest hållbara hyresgäst – att leva som man lär är en självklarhet.

 

Som miljövetarstudent är det lätt att drabbas av klimatångest. Man matas med rapporter om klimatförändringar, miljöproblem och resursbrist och ibland är hoppet ganska långt borta. Mycket fokus läggs på det negativa och det är lätt att känna uppgivenhet, att klimathotet tornar upp sig som ett oöverstigligt berg och att vad man än gör är det redan kört. Mina två veckor hos ZeroMission har verkligen ändrat min uppfattning kring detta. Jag har inspirerats, engagerats och insett att det visst går att göra skillnad! Tillsammans med engagerade kollegor, företag och organisationer kan man åstadkomma enorma förändringar, både ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Fem års universitetsstudier må ha vissa positiva följder, men ingenting är lika lärorikt och utvecklande som att omsätta sina kunskaper i praktiken och se när teorin blir verklighet.

 

I onsdags höll regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige en workshop där svenska aktörer från hela landet samlades för att utbyta erfarenheter och bana väg för ett fossilfritt Sverige. Det var en spännande dag med fokus på möjligheter och att kunskap är nyckeln till förändring. Per Bolund pratade om att ”grönt är det nya svarta” och det var verkligen inspirerande att se hur personer från alla typer av företag samlats för att ge varandra verktyg att tillsammans uppnå ett gemensamt mål.

 

Att jobba tillsammans med kollegor som ser möjligheter istället för hinder, som cyklar till jobbet trots att det snöar och som delar ens egen ambition och vilja att göra skillnad är fantastiskt och jag känner mig stolt och glad över att jag i framtiden kommer kunna arbeta för en bättre planet. För vem vill inte vara med och rädda världen lite varje dag?

 

//Ida Bohman

Masterprogrammet i Miljövetenskap vid Stockholms Universitet

Ida

Guest blogger