Almedalens bubblor

July 3, 2017

Almedalens innehåll kan mätas på olika sätt. Rent konkret innehåller programmet över 4000 evenemang. Enligt Aktuellt Hållbarhet har seminarier med fokus på “hållbarhet” seglat fram som det mest populära ämnet, förbi vård och omsorg. Kul! Det stora utbudet brukar beskrivas som ett smörgåsbord. Jag ser det mer som bubblor där samtal förs med redan invigda och i stort sett samma publik som florerar runt mellan olika seminarier inom bubblan. Fördelen är att diskussioner kan fördjupas, en konsensus kan skapas och det blir många kära återseende och nätverkande. Nackdelen för min egen del är risken att bli lite hemmablind.

 

Almedalen är så mycket! För egen del har jag under dagen befunnit mig i bubblan “bilism och hållbar mobilitet”, både med paneldeltagande i Volkswagens regi och provkörning av Toyotas vätgasbil “Mirai”och nya Prius laddhybrid 2.0. Det har varit kära möten och långa samtal. Men om tiden räckte till skulle jag vilja gå på minst ett seminarium i en helt annan bubbla för att se vad man pratar om där? Vad kan ni rekommendera mig?

 

Dagens bild kommer från Camilla Zedendahl, Vd Kungliga Djurgårdens Intressenter, som lyckades fånga MoveByBike i action. På ett eminent sätt visar den upp våra egna tre seminarier, tre teman som alla bidrar till att “hållbarhetsbubblan” växer sig allt större!

Bild Movebybike

 

admin
evelina.sundin@ohmy.co