Almedalsstrategi 2016

July 8, 2016

Jag har tidigare spenderat veckor i Almedalen med att planera in flera seminarier som överlappar varandra för att maximera intaget av kunskap. Även möten och mingel. Alla dessa gånger jag har också drabbats av fenomenet FOMO, fear of missing out och varit näst intill folkskygg resten av semestern. Rädslan att det alltid är mer intressant och roligt någon annanstans.  Så har min strategi i år varit att inte planera in mer än ett par seminarier och mer navigerat åt det håll som näsan pekat och inspirerats av andras planer. Särkilt min kollega Ellinor som är en jäkel på twitter. Du hittar henne under Planetsalong. Det ha varit mycket lyckat och FOMO har uteblivit.

2016-07-08 12.15.48-1

Igår hade vi på ZeroMission vårt seminarium på Aktuell Hållbarhets Arena. Där vi tog upp regeringens förslag om att bara klimatkompensation genom EUs utsläppsrätter och utsläpp i Scope 1, ska bli avdragsgillt. Vårt seminarium bandades och här kan du se det och ta del av argument för varför förslaget är skräp. Titta gärna!

2016-07-07 08.39.49

Roligast idag var när Göran presenterade planetnytta för Miljöpartiet på deras ekonomiska seminarium. Jag filmade och la upp det på U&Wes FB så du kan höra det med egna öron.Tänk om Miljöpartiet börjar prata planetnytta! Det var intressant med fokus på delnings- och cirkulärekonomi. En ny affärside som jag inte hört om tidigare är Yepstr En tjänst för att få unga att tidigt börja jobba och bygga sina cv:n. Sverige är det land som lägst andel enkla jobb i Europa och det medför höga trösklar på arbetsmarknaden. Superbra och hållbar affärside.

2016-07-08 14.27.41

Sen vill jag rekommendera er att gå in på makthavares lista på vilka som är snyggast i Almedalen 2016.

Tack för idag,

 

Jenny Blomberg
jenny.blomberg@zeromission.se