Res klimatsmart!

February 13, 2019

 

Nu blir det ännu enklare att undvika stora utsläpp från flyg! Susanna Elfors, miljöentreprenör och grundare av Facebookgruppen Tågsemester, startar nu en resesajt för charter med tåg. Efter en explosionsartad ökning av medlemmar i gruppen (idag över 50 000) lanseras Tågsemesterbyrån till sommaren som ska hjälpa den som vill att ta sig ner till kontinenten landvägen. Läs mer här.

 

Att samhället behöver tänka om när det kommer till sätter vi reser har väl knappast undgått någon, och där fyller tåg en viktig funktion som klimatvänligt alternativ. Flyget har ju som bekant 74 000 gånger mer negativ påverkan på miljön i jämförelse med tåget. För den intresserade hålls tågsemesterträffen den 30 mars i Stockholm då några av de nya charterresorna kommer att lanseras.

 

För företag som vill ändra sitt sätt att resa arbetar vi med verktyget CERO, Climate and Economic Research in Organizations, utvecklad på KTH. Metoden bygger på en genomgående analys av tjänste- och pendlingsresor, och syftar till att hitta en väg framåt med minskad klimatpåverkan och största möjliga besparingspotential. Kontakta oss gärna för mer information om CERO.

 

 

 

Ida Åberg
ida.aberg@zeromission.se