Är du vår nästa praktikant?

September 30, 2022

Denna tjänst är tillsatt

ZeroMission söker en praktikant intresserad av arbetet som klimatstrateg och erbjuder varierande och utmanande uppgifter med ett fantastiskt team och inblick i kunders klimatarbete. Klimatförändringarna och den globala omställningen är en av de största utmaningarna mänskligheten står inför – och via denna praktik kommer du få inblick i hur ZeroMission stöttar sina kunder att följa Parisavtalet och bidra till 1,5°-målet! Vi selekterar löpande – ansök därför direkt. Inget CV krävs om du har LinkedIn.

 

Om ZeroMission

ZeroMission hjälper företag att jobba klimatsmart och i linje med 1,5°-målet genom att göra klimatberäkningar och analyser, ta fram strategier och erbjuda högkvalitativ klimatkompensation. Deras vision är att framtidens företag drivs på ett sätt som gör att affärsnytta går hand i hand med att vara klimatsmart och generera klimatnytta. Sedan 2006 har de samarbetat med flera av Sveriges mest framsynta företag och 2018 lanserade ZeroMission, U&We och MAX Burgers konceptet ”Klimatpositiv” för att engagera fler företag, höja ambitionsnivån och bidra till att uppnå de globala klimatmålen.

 

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?

Du kommer att få delta i ZeroMissions löpande arbete, med både interna projekt och kundprojekt. Arbetsuppgifterna kommer att variera och omfattar exempelvis att göra klimatberäkningar, research, koordinering av seminarier, framtagande av texter, presentationer, klimatkompensation m.m. Ash, som började som praktikant och idag arbetar på ZeroMission, beskriver en praktik hos dem som ett smörgåsbord med klimatrelaterade erfarenheter. Din praktik på ZeroMission kommer t ex att ge dig:

 

  • Inblick av att jobba som klimatstrateg, i ett litet och stöttande team med kompetenta personer som ger dig tid, förtroende och ansvar att utvecklas
  • Möjlighet att arbeta flexibelt, med uppgifter som du tycker är intressanta och personligen relevanta för att bygga kompetens och färdigheter
  • Chansen att arbeta mot specifika, nödvändiga mål och kontinuerligt reflektera över hur man bäst kan uppnå dem
  • Djupare förståelse för klimatkompensation, Greenhouse Gas Protocol och klimatberäkningar

 

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med en inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan och kompetenserna vi söker för just denna roll är:

  • Genuin nyfikenhet på rollen som klimatstrateg och att driva förändring inom företagssektorn.
  • God förståelse för begrepp och koncept kopplat till klimat, så som klimatförändringar och koldioxidekvivalenter, klimatbokslut, etc.
  • Viss erfarenhet av att jobba med kundkontakt, t ex från tidigare jobb inom försäljning eller kundservice.
  • Mycket goda kunskaper i engelska, framförallt i skrift.Goda kunskaper i svenska, tillräckligt för att vara tydlig i tal och text.
  • Grundläggande kunskaper i Excel.
  • För rollen tror vi också att det är viktigt att du är självgående, noggrann, relationsbyggande.

Villkor

Omfattning: Våren 2023, praktik under en hel termin (30 hp) är att föredra, men önskemål om annan omfattning kan uppges i din ansökan.
Arbetsplats: ZeroMissions kontor i centrala Stockholm med viss möjlighet att arbeta på distans
Handledning: Du handleds av en av ZeroMissions erfarna klimatstrateger.
Ersättning: Praktiken är oavlönad och bör helst genomföras inom dina studier.

Senaste nytt