Hållbar användning av vårt kontor

October 18, 2017

Vår kollega Ellinor Eke, VD för U&We, hittar hållbara lösningar...
 
Vi har under året sökt nya hyresgäster till våra fina lokaler i Gamla Stan. I processen kom vi i kontakt med Workaround som är en digital marknadsplats som gör det enkelt för småföretagare att hyra och hyra ut lediga kontorslokaler.
 

Deras målbild är att ge människor möjlighet att spendera mer tid i sammanhang där de inspireras och skapar bra saker tillsammans, i miljöer som kommer till användning istället för att stå oanvända och kosta energi och resurser i onödan. Ett hållbart sätt att tänka kring lokaler, helt enkelt.
 

Det är både spännande och frustrerande att höra Rikard Hegelund, en av grundarna, berätta om situationen i Stockholm och andra städer i Sverige & Europa. Mängder av ytor står tomma samtidigt som det byggs nytt. De gamla lokalerna anses inte ändamålsenliga och inväntar lov att rivas, för att byggherrar ska få bygga nytt på samma plats istället. I vissa fall är det bättre att låta lokaler stå tomma för att låta hyresnivån ligga kvar på en viss nivå, vilket ger en högre värdering av fastigheten. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv låter det snurrigt.
 

Utöver annons om ledig yta i våra lokaler ledde mötet med Rikard till en intervju om vårt hållbara kontor, mig, ZeroMission och U&We.
 

Nedan är ett axplock av fotografier från vårt kontor. Återbrukade lampor, stolar gjorda av restmaterial och spotlights med LED-belysning. Blir du nyfiken? Kom förbi på en kopp kaffe eller te! Alltid ekologiskt, fairtrade och klimatkompenserat.
 

Fotograf: Erik Rosin.

Gästbloggare
info@zeromission.se