“Klimatpositiv” intar Almedalen

July 4, 2019

I tisdags var min första dag på Almedalen. Den ramas in av mörka moln och ihållande nederbörd under större delen av dagen. Trots vädret är det en positiv och engagerad stämning på Visbys gator med spännande och aktuella frågor som diskuteras i varje hörn.

Tisdagen var även dagen för ZeroMissions och U&wes första upplaga av seminariet Klimatpositiv som arrangerades tillsammans med Arla, Max, WWF och HM. Intresset kring klimatpositiv har exploderat under senaste året vilket inte minst märks i det överfulla seminarierummet och av SVT´s val att filma seminariet.

 

Det är tydligt att kunskapen om klimatpositiv har ökat drastiskt den senaste tiden. Enbart 1 person i publiken kände inte till begreppet sedan tidigare och flera av frågorna som ställs berör detaljfrågor kring konceptet som vi inte tidigare hört.

Idag (torsdag klockan 17.00) genomför vi seminariet ”Klimatpositiv – hur då?” för en andra gång.  Denna gång deltar även God El, det senaste företaget att bli klimatpositiv, i panelen. Befinner du dig i Almedalen är det något du inte bör missa!

admin
evelina.sundin@ohmy.co