Lär känna några av oss

April 16, 2021

Här kan du lära känna några av oss som tillsammans utgör ZeroMission Team. Är du nyfiken på fler kan du följa oss på Instagram där vi bjuder på en lite mer lättsam tillvaro, bl a med nedslag i våra medarbetares vardag!

 

Tre snabba med ZeroMissions egna Julia! 😃⁠

 

🌱 Vad är din drivkraft i klimatfrågan?⁠

Klimatkrisen är världens största hot just nu. Men om vi lyckas hålla den globala uppvärmningen nere blir inte bara klimatet stabilare, utan vi säkrar alla varelsers överlevnad på planeten. Det är vår generations ödesfråga och det absolut viktigaste uppdraget jag kan tänka mig just nu. Jag hoppas fler bolag och länder går igång på det här! ⁠

🌱 Vad är det bästa med att jobba på ZM?⁠
Variationen på uppdragen och känslan att man gör skillnad. Och mina fantastiska kollegor!

🌱 Vad gör du när du inte är på jobbet?⁠
Jag gillar att resa och vara på äventyr ute i naturen. Under coronapandemin är det matlagning, läsa böcker, plöja serier och prata med familj och vänner via videomöten som jag gör mest. Sen älskar jag att lära mig nya saker. Just nu är det sömnad och tiodans som gäller!

 

Hej Johanna Grant, klimatstrateg hos oss. 😃⁠

❄️ Vad är din drivkraft i klimatfrågan?⁠
Min starka kärlek till naturen som jag nog fått med mig sedan barnsben. Det man håller kärt visar man omtanke för, det man håller kärt vill man kämpa för.⁠

❄️ Vad är det bästa med att jobba på ZM?⁠
Känslan av att vara i framkant i klimatarbetet och möjligheten att påverka. Inte minst vår breda kontaktyta, både till ambitiösa företag som vill ställa om och till fantastiska Plan Vivo, Gold Standard och Fairtrade-certifierade projekt i utvecklingsländer. Genom Plan Vivo-projekten medverkar vi t.ex. till att rädda urskog i Amazonas och på Sumatra som drabbas av hårt avskogning, det senate på grund av efterfrågan av palmolja.

 

Jag har själv besökt naturfolket Hadza i Tanzania och småbrukare i Malawi, Uganda och Nicaragua som gynnas av våra kunders investeringar genom att få hjälp att bevara skog och plantera inhemska träd i agroforestrysystem. På så sätt jobbar vi inte bara med klimat, utan direkt med att stärka ekosystem på sårbara platser och på ett sätt som utsatta människor drar nytta av. Det ger mig energi. ⁠

❄️ Vad gör du när du inte är på jobbet? ⁠
Min senaste grej är att vinterbada! ☃️ ⁠

Senaste nytt