en underbar start på Almedalsveckan, god natt måndag

July 4, 2016

Idag har vi anlänt, i spridda skurar, till Almedalen. Det är extra roligt när man är flera eftersom det blir så många perspektiv och spaningar när vi samlar ihop oss och analyserar dagen. Vi ses vid ljugarbänken, varje dag kl 17.30. Just idag hamnade vi på Strands veranda, nere vid havet. Tillsammans med vänner ifrån Max och Aktuell Hållbarhet gick vi igenom vad vi hört och sett. Vi får försöka få till en bättre groupie imorgon. Vi twittrar och facebookar varje dag om var ni kan hitta oss. Alla välkomna att ansluta till vår ljugarbänk!

2016-07-04 17.48.54 HDR

En snackis är den här. Det är SOS Barnbyar  tillsammans med konstnären Hop Louie som uppmärksammar problem med barn på flykt. En supercool väggmålning.

2016-07-04 21.48.19

Mercedes är här med en självkörande bil…verkar social tycker vi. Den är lite som 3D printern var i Almedalen 2012. ..den måste vi kolla in närmre.

2016-07-04 17.06.28 HDR

Att höra Annie Lööfs partiledartal var lite som poesi, hon har en sjungande stämma som är behaglig att lyssna på. Kika in här på själva talet. Analysen av talet kan göras hur lång som helst men varför dubbelarbeta. Det finns massvis med bra analyser på nätet. Nu behöver jag (och vi andra) sova så att vi orkar med morgondagen som börjar tidigt och är fullspäckad med seminarium och heta stolen. Ellinor bloggade igår om hur Almedalen kan bli mer tillgängligt och hur man kan följa seminarium om ni inte är på plats.

Jenny Blomberg
jenny.blomberg@zeromission.se