Välkommen Julia Senninger, ny klimatstrateg på ZeroMission.

February 13, 2020

Vi rekryterar en hemtam hållbarhetskunnig pollyglott till teamet.

Julia är född och uppvuxen i Luxembourg, men när hon fyllde femton bar det av mot Madrid i flera år och sedan vidare till Tel Aviv. Hon har en kandidat i International Relations and Conflict Resolutions, en internationell master i Sustainable Development & Corporate Social Responsibility och en M.Sc. från Uppsala universitet i hållbar utveckling. Innan har hon jobbat som hållbarhetskonsult på vårt systerföretag U&We, vilket betyder att vi har känt varandra ett tag.

 

Vi körde en snabbintervju med Julia:

 

En vecka på den nya tjänsten! Vad ser du mest fram emot med att arbeta på Zeromission?

Det bästa med Zeromission är nog kollegorna. Alla är mycket kunniga och företaget har starka värderingar, både vad gäller miljö & hållbarhet såklart, men även arbetsmoral och hur man är mot varandra. Jenny beskrev det så väl, att det är en ”fostrande & förlåtande” organisation. Här får du utvecklas professionellt och det ställs krav, men vi är också människor och tar hand om varandra.

Framförallt ser jag fram emot att få lära mig om våra klimatkompensationsprojekt och hela den frivilliga marknaden. Det är en helt ny värld för mig.

 

Vilka framtidsutmaningar ser du för företag?

Vi jobbar dagligen med den allra viktigaste frågan – att vända kurvorna! Alla företag måste ha ett aktivt klimatarbete på plats, mäta, värdera samt minska enligt forskningens rekommendationer. Alla måste dra sitt strå till stacken och sluta förstöra Jorden. Framöver kommer nog ”adaptation” (klimatanpassning) segla upp som en allt viktigare del i företags klimatarbete bredvid det nuvarande fokuset på “mitigation” (minska utsläppen).

 

Vilket område eller bransch ser du mest fram emot att få jobba med?

Jag började på U&We då jag hade ett stort intresse för mat; ett intresse som lever kvar på Zeromission såklart. Dessutom gillar jag textil och skulle gärna jobba med fler företag inom klädbranschen. Även IT och den digitala världen är intressant i och med den snabba globala utvecklingen på det området. Men framförallt ser jag fram emot att få lära mig om klimatkompensation!

 

Fun fact: Julia älskar språk och har redan fått namnet Babelfish av några på kontoret. Hon pratar sex språk flytande, är hyfsat duktig på portugisiska och håller på att fräscha upp sin arabiska.

admin
evelina.sundin@ohmy.co

Senaste nytt