Välkommen till teamet Åsa

March 8, 2022

I slutet av februari välkomnade vi ytterligare en medarbetare till ZeroMission - Åsa Surry - vilket vi övriga på företaget är glada för! Har hon hunnit bli lite varm i kläderna efter bara tre veckor? JA, tycker vi och hon fick en paus i 'inskolningen' för några snabba frågor om sig själv och om framtiden med oss.

Du kan väl berätta lite om dig själv och din bakgrund jobbmässigt?

Utbildad statsvetare gav jag mig efter ett par år på ett fredsforskningsinstitut in i den privata sektorn istället och har just nu lämnat den svenska dryckesbranschen bakom mig (efter nästan 14 år). Primärt jobbade jag där med inköpslogistik och hållbarhet inom leverantörskedjan, samt mot slutet rapportering av företagets utsläpp. Personligen så är jag en utemänniska, frisk luft hjälper mot det mesta. Trädgården lockar på hemmaplan mellan barnens aktiviteter och yogamattan rullas ut för en stund där varje dag.

 

Vad fick dig att söka jobbet hos oss?

Under de senaste åren blev drivet att jobba helhjärtat för att hjälpa vår planet och vårt klimat så stark att jag sökte mig efter nytt jobb. Det var också på tiden för mig att byta bransch. Jag var färdig så att säga. Jag har följt ZeroMission under ett par år och jag tyckte att företaget verkade jordnära, öppet, glatt och väldigt professionellt.

 

Hur ser du på din roll framåt här på ZeroMission?

Vad jag tänker mig att jag kan tillföra ZeroMission är framför allt min erfarenhet av inköpsprocesser. Från ett planeringsskede (behov och efterfrågan) via en kontinuerlig dialog med leverantörer/projekt/producenter för att scanna av var volymer kan allokeras och slutligen levererans av krediter till ZeroMissions ”lager” för vidare försäljning till kunderna som köper klimatkompensationskrediter.

 

Har du några speciella styrkor eller erfarenheter som du tror kommer att komma till hands i den här nya tjänsten?

Jag strävar alltid efter effektiva rutiner och processer. Skala bort sådant som inte tillför något. I jobbet med inköp är kontroll längs med hela vägen från order till leverans väldigt viktig så att inga betydande steg faller mellan stolarna. Information och kommunikation är a och ö, vilket faller väl in med min fallenhet för dialog och kontroll av många olika områden samtidigt.

 

Vad ser du fram emot, jobbmässigt och privat under våren?

Jobbmässigt att komma in i nya begrepp, rutiner, projekt, ALLT 🙂 Jag gillar att ha koll åt alla håll som sagt, så jag jobbar nu frenetiskt med att hänga med på de olika områdena jag kommer att jobba med. Jag ser fram emot att få ett bra flöde i inköpsarbetet för att på så vis också underlätta arbetet som våra klimatstrateger gör gentemot kund. Privat ser jag fram emot mer sol och värme, mer tid utomhus att vädra ut både kropp och själ efter vintern. Jag hoppas också att vi kan se en mer ödmjuk värld både lokalt och globalt både för folket och planeten.

 

Tack Åsa! Det är mycket att sätta sig in i men på bara tre veckor har du redan fått bra koll. Det blir bra det här. Välkommen!

Senaste nytt