Vi söker en klimatstrateg

April 19, 2021

Ansökningstiden för denna tjänst har tyvärr gått ut.

VI VÄXER OCH SÖKER YTTERLIGARE EN KLIMATSTRATEG

 

Om oss

ZeroMission är ett företag med stark värdegrund vars vision är att ta företag till netto noll utsläpp och att skapa planetnytta. Vi ger företag och organisationer verktyg att nå 1,5°C gradersmålet. Bland våra kunder märks flera välkända företag med hög hållbarhetsprofil. Vi som jobbar på ZeroMission vill göra skillnad för våra kunder och för planeten. Vår mission är att skapa bättre affärer, både för planeten och våra kunder. Alla drivs av ett starkt engagemang i klimatfrågan. Inom teamet har vi högt i tak och utvecklas genom att lära och lära av varandra. Just nu jobbar vi mycket hemifrån och vi kommer fortsätta med flexibla arbetsplatser även när situationen tillåter att vi är mer på vårt fina kontor i Gamla Stan i Stockholm.

 

Vi växer

I takt med ökad insikt om klimatfrågans betydelse för både samhälle och verksamheter, ökar också efterfrågan på våra produkter. Genom de verktyg och den klimatkompensation vi tillhandahåller möjliggör vi för våra kunder att direkt agera på klimatfrågan. Med vår kraftfulla online-beräkningsplattform kan våra kunder beräkna och få kontroll på sin klimatpåverkan. Plattformen har en databas med mer än 30.000 emissionsfaktorer och används idag av många stora internationella företag. Vi stöder våra kunder och samarbetspartners med verktyg, metoder och kunskap för deras klimatberäkningar och -rapporter, men också för mer traditionell hållbarhetsrapportering. Behovet av våra verktyg växer och vi behöver därför förstärka vårt team.

 

Din roll

Som en av ZeroMissions experter på  klimatberäkningar och -rapporter kommer du att sälja in verktyg och ge stöd till både kunder och samarbetspartners. Du kommer att ha långvariga och nära relationer med våra kunder avseende beräkningsstöd och implementering. Du kommer, precis som dina blivande kollegor, att ansvara för egna kunder. I rollen ingår även utbildning och presentationer.

 

Dina kvalifikationer

Du bör ha en relevant eftergymnasial utbildning, t ex ingenjör, ekonom eller inom miljö/hållbarhet. Du bör vara bekant med relevanta standarder, bland annat GHG Protocol och ISO-familjen samt kunna följa den snabba utvecklingen på klimatområdet. Kunskap om verktyg och rapporteringssystem för klimatdata är en fördel. Du bör ha god förståelse för företags organisation och marknadsförutsättningar.

 

Rollen passar dig bäst som är både serviceinriktad och analytisk, men samtidigt kan lyfta blicken och se kundperspektivet. För att kunna möta kundens behov bör du vara pedagogisk, en bra projektledare och en god kommunikatör. Du måste också vara strukturerad så att kundernas beräkningar och rapporter uppfyller kraven från olika standards.

 

Vi vill bidra till ett samhälle där allas talanger kommer till användning, varför vi välkomnar ansökningar från personer med alla olika bakgrunder.

 

Intresserad?

Sök tjänsten senast fredagen den 14 maj via mail: jobb@zeromission.se

Senaste nytt