Vi söker en expert på klimatkompensation

May 5, 2021

Ansökningstiden för denna tjänst har tyvärr gått ut.

Om oss

ZeroMission är ett företag med stark värdegrund vars vision är att ta företag till netto noll utsläpp för att skapa planetnytta. Vi ger företag och organisationer verktyg att nå 1,5°C gradersmålet. Bland våra kunder märks flera välkända företag med hög hållbarhetsprofil. Vi som jobbar på ZeroMission vill göra skillnad för våra kunder och för planeten. Vår mission är att skapa bättre affärer, både för planeten och våra kunder. Alla drivs av ett starkt engagemang i klimatfrågan. Inom teamet har vi högt i tak och utvecklas genom att lära och lära av varandra. Just nu jobbar vi mycket hemifrån och vi kommer fortsätta med flexibla arbetsplatser även när situationen tillåter att vi är mer på vårt fina kontor i Gamla Stan i Stockholm.  

 

Vi växer

I takt med att intresset för klimatfrågan växer ökar också efterfrågan på våra produkter och vi behöver förstärka vårt team med ytterligare en kompensationsexpert. Du kommer att hjälpa befintliga och framtida kunder att nå sina klimatmål med klimatkompensation som ett av de viktiga verktygen. Genom klimatkompensation får kunder insikt om vilken klimatpåverkan de har, samtidigt som kompensationen blir en möjliggörare för att anta klimatstandards och inleda ett aktivt klimatarbete. Du är, precis som dina blivande kollegor, beredd på att ansvara för kunder, sälja alla ZeroMissions produkter och att hjälpa kunder med beräkningar och klimatstrategier vid behov. 

 

Din roll

Som säljare av klimatkompensation kommer du att ansvara för att hitta nya kunder och för att ge service åt våra befintliga. I din roll ingår att hålla koll på en eller flera klimatkompensationsprojekt i ZeroMissions portfölj, bistå kunderna med kunskap om kompensationsprojekten, som inte bara minskar klimatutsläpp utan också i regel bidrar till ökad biologisk mångfald och minskad fattigdom. Det är väldigt stimulerande att ta del av det fantastiska arbete som kompensationsprojekten utför. Det är viktigt att du förstår företagens förutsättningar och hur kompensation på bästa sätt kan bidra i deras förändringsarbete. Samtidigt förändras både klimatsituationen, klimatstandards och politiska beslut kontinuerligt, varför det är viktigt att hålla kunden uppdaterad om utvecklingen inom marknaden för klimatkompensation. 

 

Dina kvalifikationer

Du bör ha en relevant eftergymnasial utbildning t ex inom ekonomi, marknadsföring och kommunikation eller internationell utveckling,samtidigt som du har goda kunskaper inom miljö och klimat, förvärvade antingen genom utbildning, intresse, eller arbetslivserfarenhet. Du bör vara familjär med de vanligaste standarderna för certifiering av klimatkompensation. Eftersom alla våra klimatkompensationsprojekt ligger i utvecklingsländer är det ett extra plus om du har erfarenhet från denna miljö. 

 

För att trivas i rollen ska du gilla att bygga relationer och skapa nya nätverk. Du ska vilja ge den bästa servicen till dina kunder och du ska tycka om att sprida engagemang för klimatfrågan i allmänhet och klimatkompensation i synnerhet till dina kunder. 

 

Vi vill bidra till ett samhälle där allas talanger kommer till användning. Därför välkomnar vi ansökningar från personer med alla olika bakgrunder. 

 

Intresserad?

Sök tjänsten senast 28 maj via mail: jobb@zeromission.se

Senaste nytt