Bli vår praktikant våren 2022

December 14, 2021

ZeroMission har möjligheten att erbjuda en praktikplats med varierande och utmanande uppgifter tillsammans med vårt team samt inblick i kunders klimatarbete.

Om ZeroMission

ZeroMission hjälper företag att minska sina klimatfotavtryck i linje med 1,5 graders-målet genom att göra klimatrelaterade analyser, beräkningar och strategier. Vår vision är att framtidens företag drivs på ett sätt som gör att affärsnytta går hand i hand med en planet i balans. Sedan 2006 har vi samarbetat med flera av Sveriges mest framsynta företag och 2018 lanserade ZeroMission, U&We och MAX Burgers konceptet ”Klimatpositiv” för att engagera fler företag, höja ambitionsnivån och bidra till att uppnå de globala klimatmålen.

 

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?

Du kommer att få delta i ZeroMissions löpande arbete som klimatstrateger, med interna projekt, kundprojekt och klimatkompensationsprojekt. Arbetsuppgifterna kommer att variera och kan omfatta exempelvis framtagande av texter, presentationer, research, koordinering av seminarier och klimatberäkningar. En praktik på Zeromission kan t ex ge dig:

 

  • Inblick av att jobba som klimatstrateg, i ett litet och stöttande team med kompetenta personer som ger dig tid, förtroende och ansvar att utvecklas
  • Möjlighet att arbeta flexibelt, med uppgifter som du tycker är intressanta och personligen relevanta för att bygga kompetens och färdigheter
  • Djupare förståelse för klimatkompensation och klimatberäkningar

 

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med en inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan och kompetenserna vi söker för just denna roll är:

 

  • Genuin nyfikenhet på rollen som klimatstrateg och att driva förändring inom företagssektorn
  • Grundläggande förståelse för begrepp och koncept kopplat till klimat, så som klimatförändringar och koldioxidekvivalenter, klimatbokslut, etc.
  • Viss erfarenhet av att jobba med kundkontakt, tex från tidigare jobb inom försäljning eller kundservice.
  • Goda kunskaper i engelska, framförallt i skrift.
  • Goda kunskaper i svenska, tillräckligt för att vara tydlig i tal och text.
  • Grundläggande kunskaper i Excel
  • För rollen tror vi också att det är viktigt att du är självgående, noggrann och relationsbyggande

 

Omfattning: Våren 2022, praktik under minst 10 veckor heltid är att föredra, men önskemål om annan omfattning kan uppges i din ansökan.

Arbetsplats: Hemifrån och med möjlighet att komma in till ZeroMissions kontor i centrala Stockholm på regelbunden basis.

Handledning: Du handleds av en av ZeroMissions erfarna klimatstrateger.

Ersättning: Praktiken är oavlönad och bör genomföras inom studier eller någon annan typ av stödprogram.

 

Nyfiken?

Sök praktikplatsen via mail: jobb@zeromission.se

 

Senaste nytt