ZeroMission välkomnar klimatstrateg med fokus på beräkning

September 22, 2021

ZeroMissions team växer igen! Denna gång har vi glädjen att välkomna Erika Roselea, en hållbarhetskunnig civilekonom med koppling till Nya Zeeland.

Du kan väl berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag är civilekonom i grunden och har arbetat som finansiell revisor i ca tjugo år. Intresset för hållbarhet och i synnerhet miljö- och klimatfrågor har dock alltid varit starkt hos mig, kanske har det sitt ursprung i att jag växte upp på landet i närhet av mina morföräldrars lantbruk.

Jag bor i Enköping tillsammans med min man och fyra barn. Stor del av fritiden går åt till att hänga med på barnens olika aktiviteter vilket har gett mig möjlighet att bekanta mig med aktiviteter jag annars kanske inte stött på: softball, rugby, cello, orientering mm. Om jag själv får välja aktivitet går jag gärna till skogen där jag kan varva ner och fylla på med frisk luft och härlig energi.

 

 

Jag hörde att du brukade bo på en surfstrand i Nya Zeeland. Hur kom det sig?

Som del av min högskoleutbildning pluggade jag en termin i Nya Zeeland. Efter examen och några års arbete i Sverige återvände jag till dit och träffade så småningom min man. Tillsammans flyttade vi till en strand med svart sand väster om Auckland där de flesta är inbitna surfare och går omkring i ”boardies”, barfota och med sand i håret. Här kretsade det mesta kring vågor, solnedgångar och långa strandpromenader. Helt enkelt en magisk plats, vårt äldsta barn är t.o.m. döpt efter den stranden.

Senare flyttade vi till Hawkes Bay vilket också är ett fantastiskt ställe i Nya Zeeland med många vingårdar och vita sandstränder. Totalt bodde jag på Nya Zeeland i 10 år och känner mig både som svensk och som ”Kiwi”.

 

Du kommer att arbeta mycket med vår digitala plattform för klimatberäkningar, Our Impacts. Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?

Det jag mest ser fram emot är att även i mitt arbete vara delaktig i den omställning som snabbt behöver göras i samhället. Att jag tillsammans med våra kunder kan göra skillnad för hur vår framtid kommer se ut. Jag ser fram emot att diskutera beräkningarna med kunderna, analysera var förbättringar kan göras och följa deras resa i att gradvis minska sina utsläpp. Det känns så spännande!

 

Vilka speciella styrkor eller kunskaper bär du med dig som du tror kommer att vara till nytta på ZeroMission?

Som revisor är jag van att följa regelverk, kritiskt granska information och föra samtal med kunder. Jag tror att dessa erfarenheter i kombination med att jag är en problemlösande, nyfiken och frågvis person kommer att bidra till ZeroMissions vision av planetnytta.

 

Hur har det gått att arbeta dina första dagar på ZeroMission? 

Alla har varit snälla och tagit sig tid att berätta om sig själva och dela med sig. Det känns som ett väldigt prestigelöst och tillåtande team. Sen känns det extra skönt att vi är tre stycken (med praktikanten) som är nya tillsammans!

 

Till sist; har du något minne från i somras som du vill dela med dig av?

Näst yngsta barnet lärde sig simma vilket var fantastiskt att se, helt plötsligt bara gick det! Det kanske är så fåglarna känner när deras ungar lär sig flyga!

Senaste nytt