ZeroMission välkomnar ny expert på klimatkompensation

September 7, 2021

ZeroMissions team växer så det knakar. Nu har vi nöjet att välkomna Maria King som har en bakgrund som hållbarhetsansvarig inom eventbranchen.

Hej Maria! Vad roligt att du börjat hos oss på ZeroMission. Du kan väl berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Det känns verkligen spännande att börja på ZeroMission! Min bakgrund är försäljning och projektledning i eventbranschen. Har även haft rollen som hållbarhetsansvarig där jag såg klimatkompensation som en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, så extra roligt att få sätta sig in det lite mer nu.

Jag bor söder om stan med min man, två barn och en katt. Just nu spenderar jag mycket av fritiden i mitt nybyggda lilla växthus där tomater och gurkor slåss om plats! Annars är jag gärna ute i naturen, läser deckare och umgås med familj och vänner.

 

Du har ett oslagbart coolt efternamn, King. Vad kommer det ifrån?
Det kommer från Irland, jag är gift med en Irländare.

 

ZeroMission-Maria-King-4

 

Du kommer arbeta specificerat med klimatkompensation. Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst? Någonting som känns extra spännande?

Klimatet är verkligen vår viktigaste fråga och fler och fler företag tar ansvar för sina utsläpp. Att då få vara med och hjälpa företag på den resan känns jättespännande.

 

Och kollegorna då, verkar de trevliga?

Det verkar vara ett superskönt gäng och jag är säker på att jag kommer trivas!

 

Har du några speciella styrkor eller erfarenheter som du tror kommer att komma till hands i den här nya tjänsten?

Jag tror att min bakgrund som säljare och projektledare, där jag haft långsiktiga och nära kundrelationer, kommer att vara till stor hjälp. Och självklart mitt brinnande intresse för hållbarhet.

 

Till sist, har du något extra fint eller roligt sommarminne från semestern som du vill dela med dig av?

Det kändes om sommaren gick så fort, men har ändå hunnit med Österlen, Fjällen och Gotland – så lite som en liten gott och blandat påse.

Ida Åberg
ida.aberg@zeromission.se

Senaste nytt