ZeroMission välkomnar ny praktikant – Kevin!

August 20, 2020

Under hösten har ZeroMission en ny praktikant, Kevin Edberg. Kevin läser ett program som heter Europastudier med humanistisk profil på Lunds Universitet. Under våren har han varit aktiv medlem samt suttit i styrelsen i Klimatstudenterna Lund, en organisation med målet att halvera universitetens utsläpp till 2022 och att minska deras övergripande klimatpåverkan. Han har även gått en kurs i radioproduktion på Sveriges största studentradio, Radio AF, med planer på att göra en podd om klimatförändringar. Under hösten kommer Kevin främst att jobba med CLIPOP, men även med andra projekt som kan behöva lite hjälp.

Vad är din drivkraft i klimatfrågan?

Varje dag blir effekterna av klimatförändringar mer och mer påtagliga. Min drivkraft ligger i att göra allt jag kan för att minska utsläppen, både på en personlig och professionell nivå. Desto mer jag lär mig om klimatet och dess utmaningar inser jag hur viktigt det är att agera nu, men också att det inte är omöjligt att minska utsläppen enligt målen.

 

 

Vad tycker du är det bästa med att ha börjat på/göra praktik ZeroMission?

Under den korta tid som jag har varit på ZeroMission har jag bara fått bra intryck. Det är en väldigt bra plats att göra sin praktik på då jag redan nu känner att jag har lärt mig väldigt mycket. Medarbetarna är hjälpsamma och trevliga, och det känns som att det jag gör har en betydelse.

 

 

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Att promenera och att lyssna på podcasts är något som jag gärna tillbringar min vardag med att göra, ofta i kombination. När jag har ork och lust läser jag en bra bok, men när den inte finns där hamnar jag ofta på Netflix och kollar på filmer och serier. Är även ny i Stockholm så spenderar mycket tid på att utforska denna fina stad!

“Jag ser väldigt mycket fram emot att få använda mig av det som jag lärt mig från klimatstudenterna samt att lära mig en massa nytt om klimatet och hållbar utveckling, och det känns som att jag har kommit rätt!”

Ida Åberg
ida.aberg@zeromission.se

Senaste nytt