ZeroMission välkomnar ny praktikant – Klara!

September 2, 2021

Hej Klara, vad kul att du ska praktisera hos oss! Vad var det som fick dig att söka till ZeroMission?

Efter mina studier vill jag jobba med hållbarhetsfrågor och klimatstrategier för företag, men för att veta vad det innebär mer konkret så behövde jag praktisk erfarenhet. Att ZeroMission jobbar med många olika företag gjorde mig intresserad.

Jag vill få en inblick generellt i företags approach till omställning och att sänka sina utsläpp, och hur det funkar praktiskt. Men speciellt så ville jag lära mig mer om klimatkompensation och klimatpositivitet, så jag tyckte att arbetsbeskrivningen av den här praktiken  lät superspännande! Det var just ZeroMissions helhetsperspektiv på hållbarhet som lockade mig till att söka och i det stora hela; möjligheterna och vikten av företags klimatomställningar.

 

 

Du kan väl berätta lite om dig själv och din utbildning?

Jag är 28 år och bor i Sollentuna med min sambo och vår lilla tax Sally, vi alla älskar att vara ute naturen så att bo intill ett naturreservat är toppen! Annars gillar jag att kolla på tv-serier (gärna flera gånger om), läsa böcker (när jag inte drunknar i kurslitteratur), och att njuta av god mat som gärna lagas tillsammans.

Just nu pluggar jag en master i Global Environmental History – Global miljöhistoria – på Uppsala Universitetet. Det är en väldigt bred utbildning med stor valfrihet där jag har valt kurser inriktade på olika aspekter av hållbarhet, företags samhällsansvar och hållbar utveckling. Denna termin gör jag min praktik här men ska också påbörja min masteruppsats. Tidigare har jag en kandidatexamen i Mänskliga Rättigheter som jag läste i Malmö.

 

Vad ser du mest fram emot under ditt halvår med oss?

Jag ser fram emot att få suga åt mig som en svamp av all information och kunskap som finns här på kontoret (och på Teams)! Jag hoppas att det kan ge mig en inblick i vad jag vill fokusera på för kommande arbetsliv, vilken del av det stora hållbarhetsområdet som jag känner är mest spännande och få ta del av hur det praktiska arbetet ser ut.

Just nu ser jag fram emot att djupdyka och lära mig om klimatkompensation. Mycket eftersom det innehåller både det miljömässiga men även den sociala hållbarheten, och vilken påverkan det kan ha för en positiv förändring. Utöver det hoppas jag på att få inspiration på inriktning för kommande masteruppsats.

 

Till sist; har du något extra roligt sommarminne från semester som du vill dela med dig av?  

Jag och min sambo vandrade Jämtlandstriangeln i mitten av augusti vilket vi kände skulle vara en perfekt och energigivande semester innan praktik och jobb satte igång. Dock lyckades vi pricka in spöregn och stormvindar två av tre vandringsdagar som verkligen utmanade våra kunskaper av att sätta upp tält och laga mat ute. Det tvingade oss även till ett knädjupt vad över ett vattendrag.

Det blev en lite mer tålamodskrävande semester än vad vi hade tänkt, men ett minne för livet och ändå njutbart (sista vandringsdagen iallafall).

 

Men oj! Det låter dramatiskt. Hur gick det för lilla taxen då när ni skulle vada? 

Haha rimlig fråga men hon fick semester hos mina föräldrar den veckan så hon var inte med på vandringen. Verkligen tur det nu i efterhand. Hon är lite för liten än, och vi måste börja med lite kortare vandringar innan hon hänger med! 😀
Ida Åberg
ida.aberg@zeromission.se

Senaste nytt