ZeroMisssion i partnerskap med EcoOnline

October 8, 2024

Gemensamt pressmeddelande med EcoOnline:

 

Göteborg/Stockholm, Sverige, 8 oktober – ZeroMission, ett välbekant konsultföretag med fokus på ESG, och EcoOnline, en ledande leverantör av mjukvara för ESG, EHS/HMS och kemikaliesäkerhet, samarbetar för att effektivisera hållbarhetsresan för företag i Norden.

 

Tillsammans kommer de att leverera en lösning med kapacitet inom koldioxidredovisning, ramverk för ESG-rapportering, kartläggning av klimatrisker, rapportering kring miljöefterlevnad med mera, vilket gör det möjligt för nordiska företag att systematiskt minska sitt miljö- och hållbarhetsavtryck samt uppfylla befintliga och framtida regelverk.

 

Partnerskapet erbjuder tjänsteerbjudanden och mjukvara för hållbarhetsrapportering och är ett koncept som är utformade för att möta behoven hos såväl små till medelstora som stora företag.

 

Målet med partnerskapet är att skapa värde för verksamheter inom hållbarhet

De kommande åren kommer CSRD-direktivet att omsättas i praktiken och det är cirka 45 000 verksamheter som behöver uppfylla rapporteringskraven. Genom det här partnerskapet kan företag få revisionsklara underlag, som inkluderar dubbel väsentlighetsanalys, redovisning av växthusgaser, automatisering av dataflöden, CSRD-efterlevnad. Resultat blir omfattande rapporteringar och underlag för projekt, som enklare kan kopplas till bolagens klimatbokslut.

 

“ZeroMission har en långvarig, stark relation med grundaren av Ecometrica, mjukvaruleverantören inom ESG, som numera är en del av EcoOnline. Vi är stolta över att fortsätta vara en ledande aktör på den nordiska marknaden med vår gemensamma kunskap och erfarenhet inom klimat- och hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot den fortsatta utvecklingen av miljö- och hållbarhetslösningen, som vi är säkra på kommer att vara till stor nytta för våra kunder och hjälpa till att accelerera klimatomställningen”, säger Henrik Juhlin, VD ZeroMission.

 

Mjukvarufunktioner och expertinsikter som går hand i hand

ZeroMission har varit en föregångare inom klimatåtgärder och med sina konsulttjänster bidragit till att sänka företagens utsläpp och därmed minskat den globala uppvärmningen. Deras erfarenhet sträcker sig över 15 år tillbaka i tiden av att stötta kunder genom hela klimatresan, inte minst hur organisationer kan och bör hantera sina utsläpp.

 

EconOnlines tekniska lösningar kompletterar ZeroMissions konsulttjänster genom att erbjuda mjukvara för klimatredovisning och rapportering, vilket gör det möjligt för företag att följa den senaste lagstiftningen. EcoOnlines programvara byggdes från grunden av experter inom ämnet och har levererat tusentals bedömningar och bidragit till att göra redovisning av växthusgaser till den robusta praxis den är idag.

 

Tjänsterna, inklusive mjukvara, i detta samarbete täcker hela den hållbarhetsresa som företag måste göra: från datainsamlingsstrategier, CSRD-implementering och dubbla väsentlighetsbedömningar till fastställande av mål, utveckling av klimathandlingsplaner, konsekvensanalys av riskscenarier samt rådgivningstjänster om omvandling och implementering.

 

“EcoOnline och ZeroMission levererar verkligt affärsvärde för våra nordiska kunder genom att integrera de bästa digitala lösningarna med optimala konsulttjänster. Våra kunder kan arbeta mer effektivt, uppfylla sina skyldigheter när det gäller regelefterlevnad och uppnå sina hållbarhetsmål”, kommenterar Gareth Palmer, SVP Channel Partnerships & Alliances, EcoOnline. “Vårt partnerskap öppnar upp nya möjligheter inom alla branscher i Norden.”

 

Mediakontakter:

  • ZeroMission: Johan Hodell, Head of Team Strategy & Calculations johan.hodell@zeromission.se
  • EcoOnline: Alyssa Fishwick, Sr. Director, Global Public Relations
    alyssa.fishwick@ecoonline.com
  • EcoOnline AB: Sandra Sköld, marknadschef för Sverige
    Sandra.skold@ecoconline

 

Webbinarium

ZeroMission kommer att hålla i ett webbinarium 24 oktober, läs mer om detta här

 

Senaste nytt