Välkommen Erik – ny klimatstrateg med fokus på klimatberäkningar i Our Impacts

November 2, 2022

Erik Schitzler är ny klimatstrateg på ZeroMission. Han började i september och har snabbt satt sig in i vår hållbarhetsplattform Our Impacts vilket kommer att vara hans huvudsakliga fokus. Här bjuder han på lite om sig själv!

Berätta lite om dig själv !

Ok, jag heter Erik, är 32 år gammal, och kommer ursprungligen från Sollentuna, men har även bott i Varberg, Halmstad och Bangkok. Jag dras mycket till naturen och specifikt till det lite kärva. Jag gillar att känna kraften av väderextremer – hårdare vindar, kyla, snö. Det är också där jag trivs bäst med mina fritidsaktiviteter som windsurfing, surfing, snowboard. Alla som surfar i Sverige vet… vågor och vind kommer oftast inte med bra väder. Lär dig att associera dåligt väder till något du älskar – så älskar du alla väder. 

 

Jag är utbildad ingenjör inom produktdesign och har därefter byggt på med en två-årig master inom hållbar utveckling på Uppsala Universitet. Under min praktik gjorde jag livscykelanalyser på cykelhjälmar för POC Sports vilket gav mersmak, och ledde till att jag sökte mig till ZeroMission med just klimatberäkningar som fokus. Jag ser ZeroMission som ett effektivt forum med potential för stora koldioxidminskningar, vilket jag tycker är väldigt spännande!

 

OK, ja nu är du ju här hos oss sedan en tid och du jobbar med klimatberäkningar och med vår hållbarhetsplattform Our Impacts. Berätta om den första tiden på ZeroMission!

Jag tycker att jag snabbt blivit en del av teamet och upplever att det är en bra arbetsplats med bra stämning och schyssta, intressanta individer. Dessutom spännande att sätta sig in i och lära sig mer kring beräkningar och förändringspotential. Hållbarhetsplattformen Our Impacts upplever jag som snabb och kraftfull jämfört med andra verktyg som jag varit i kontakt med tidigare, så det ska bli kul att jobba vidare med plattformen.

 

Utöver det så upplever jag att både kollegor och kunder jag jobbat mot har någon form av ideologisk förankring i klimatfrågan vilket är väldigt motiverande! De är här för att de tror på förändring, erkänner klimatproblematiken och ser att något behöver göras för att minska vår påverkan. 

 

 

Ja, ZeroMission är ju ett syftesdrivet företag – vad är det som driver Dig i klimatfrågan?

Jag har nog blivit drillad kring klimatetproblematiken på olika sätt under min uppväxt, även om jag under tidigare år varit mindre intresserad. Jag är uppväxt med småskaligt skogsbruk och frekventa miljödiskussioner, vilka jag tror har lagt grunden samt präglat mig till att äta och konsumera mer hållbart och försöka sträva efter att leva mer med naturen.

 

Men det var mina fem år i Bangkok, där jag jobbade med produktutveckling inom vindsurfingindustrin, som jag faktiskt nådde – för att prata i klimattermer; någon form av tipping-point – vilket fick mig att inse att jag faktiskt vill jobba mot dessa frågor. Förorenad luft gjorde det stundtals nödvändigt med mask, extremt mycket skräp på gator, och som surfare… plast var femte meter i haven. Där var det så påtagligt i min vardag att något är fel. 

 

Så jag tänker att det är potentialen som driver mig! Den stora potentialen att vara med och förändra – att tillsammans med kollegor och kunder minska de miljö- och klimatpåverkande utsläppen. 

 

Tusen tack Erik, åter till beräkningarna, kunderna och planetnyttan! Du hittar Eriks kontaktuppgifter HÄR.

Senaste nytt