Vi förstärker inom klimatberäkningar

September 6, 2022

Under augusti fick vi ett nytillskott i vårt team för klimatberäkningar – Anton Claésson. Det blev en flygande start för vår nya medarbetare men mellan alla introduktionsmöten fick vi möjlighet att ställa några frågor.

Hej Anton, välkommen i teamet! Du kan väl berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Hej! Nu innan sommaren blev jag färdig med min civilingenjörsutbildning i energi och miljö på KTH där jag inriktat mig inom samhällsbyggnad och hållbar stadsplanering. Mitt examensarbete skrev jag om hur fastighetsbranschen kan bli bättre på att hållbarhetsrapportera enligt EU-taxonomin och GHG scope 3. Tidigare under utbildningen har jag även extrajobbat på fastighetsbolag med olika typer av miljöarbeten. Fritiden tillbringar jag gärna ute i naturen på en vandringsled eller i skärgården. Jag har även ett stort musikintresse för elektronisk musik och har tidigare spelat mycket trummor och olika slagverk.

 

Vad fick dig att söka jobbet hos oss?

Jobbet verkade intressant och påminner om både sådant jag arbetat med förut och saker jag hört talats om som jag vill lära mig mer om. Jag har tidigare varit främst fokuserad på fastighetsbranschen men kommer med detta jobb få bredda mig mer vilket känns kul.

 

Du kommer att arbeta mycket med vår digitala plattform för klimatberäkningar, Our Impacts. Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?

Främst ser jag fram emot att uppleva hur klimatarbetet sker i praktiken och lära mig mer om hur företag kan arbeta för att förbättra sitt hållbarhetsarbete. Det ska även bli kul att efter 5 år av studier äntligen få komma ut i arbetslivet och påbörja en ny fas i livet.

 

Vilka speciella styrkor eller kunskaper bär du med dig som du tror kommer att vara till nytta på ZeroMission?

Som nyexaminerad tror jag att jag kommer in med både användbar teoretisk kunskap och en snabb inlärningsförmåga av nya verktyg och metoder. Eftersom jag arbetat tidigare mycket med hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen tror jag även att jag har ett försprång med sådana kunder.

 

Hur har det gått att arbeta dina första dagar på ZeroMission? 

Det har gått väldigt bra. Är mycket nytt att ta in men jag tycker inlärningen har strukturerats på ett bra sätt med en blandning av genomgångar och hands-on med konkreta jobb. Det har även funnits tid för att lära känna de nya kollegorna vilket uppskattas väldigt mycket.

 

Vad ser du fram emot, jobbmässigt och privat under hösten?

Nu ser jag fram emot att komma i gång med arbetet och kunna ta eget ansvar för kunder. Det ska bli kul att sätta mig in i hela arbetsprocessen med klimatberäkningar och hjälpa företag att bli mer hållbara. Privat har jag en känsla av att det kommer ske en del firanden med vänner och familj för examen och det nya jobbet. Förhoppningsvis blir det även en och annan vandring under hösten.

 

Tack Anton! Strålande tycker vi övriga på ZeroMission – det finns gott om jobb att ta tag i. Och så ser vi fram emot kommande musik-quizzer där våra kunskaper i elektronisk musik kommer utmanas och nå nya höjder!

Senaste nytt