Victor Törngren – hur är det att praktisera på ZeroMission?

October 14, 2024

Victor Törngren praktiserar under ca 5 månader på ZeroMission och berättar här om om hur han upplever det.

Hej Victor! Nu har du varit hos oss en tid – berätta hur det känns så här långt!

Det har varit väldigt välkomnande! Det känns som jag har hamnat i ett sammansvetsat gäng av positiva människor så det är kul!

 

Berätta hur du hamnade här för din praktik!

För några år sedan, när jag tog min kanditat i statsvetenskap, fick jag möjlighet att göra praktik på Solvatten. Eftersom ZeroMission är en partner till dem så kom jag i då i kontakt med företaget. När jag igen sökte praktik, den här gången för min master i Geografi, så dök tillfället upp via Sustainergies som skötte rekryteringen.  Jag sökte och blev erbjuden platsen!

 

OK, då har du sett utvecklingsprojekt i Östafrika på lite närmare håll sedan tidigare!

Ja precis, och det var det som gjorde att jag var extra intresserad av att praktisera på ZeroMission.  Jag var nyfiken på att lära mig mer om kolkrediter och hur marknaden kring dem fungerar. Både på köparsidan och på projektsidan.

 

Vad har du gjort så här långt på ZeroMission?

De första veckorna var det ganska intensiv introduktion där jag försökte få grepp om vad alla på företaget jobbar med. Jag har varit med på kundmöten, möten kring specifika projekt, strategidagar mm. Ett specifikt jobb jag fått sätta mig in i är ZeroMissions eget klimatbokslut vilket har varit väldigt utvecklande. Vill man få en snabb överblick när det gäller ett företags utsläpp och hur de kan påverkas så är detta en perfekt uppgift! Jag har ju såklart haft hjälp från de klimatstrateger som jobbar med beräkningar dagligen, Olivia Gefwert och Fanny Elfgren men en mycket av sammanställningen har jag gjort.

 

Några särskilda lärdomar kring klimatutsläpp och beräkningar?

Ja det är ju mycket siffermaterial och jag har behövt sätta mig in i hur ZeroMisssions beräkningsplattform fungerar. Den är ju i och för sig lätt att jobba med men jag slås av hur tydligt det blir vad som ger de största klimatavtrycken. Det är också tydligt hur ett företag kan minska sina utsläpp bara genom att göra enkla val, t ex att gå över till vegetariska/växtbaserade måltider eller att minska ned på resor.

 

Bra insikter! Vad kommer du att göra den närmaste tiden?

Jag är med i en grupp som gör igenom hur de nya EU-direktiven påverkar miljö- och klimatkommunikation vilket är väldigt lärorikt. Vad jag har lyssnat in så här långt så är det ett skifte i hur företag behöver se på sin kommunikation. Spännande – väldigt mycket information att sätta sig in i!

 

Har du några planer för framtiden efter praktiken?

Ja då ska jag sätta igång med min uppsats! En av förhoppningarna med praktiken på ZeroMission var att få inspiration till ett bra tema för uppsatsen och det kan man lugnt säga att jag fått redan. Jag har inte bestämt något än men det finns som sagt flera uppslag och det är flera personer på företaget som erbjudit sig att stötta så det känns väldigt bra!

 

Vem är Victor på fritiden?

Jag är killen som gärna ger mig ut i naturen och då självklart med min hund. Trots att jag bor ganska centralt så har jag nära till skogen så jag känner mig priviligerad att så enkelt kunna komma ut och få kottar under fötterna. I övrigt så gillar jag gamla klassiker, både i bok- och filmform, och så säger jag inte nej till ett kostymdrama!

 

OK, då har vi lite bättre koll på dig Victor! Nästa AW kanske blir frågesport på tema kostymdraman vi minns! Roligt att ha dig här i vårt gäng, lycka till de närmaste månaderna!

 

Vill du också praktisera på ZeroMission eller känner du någon som borde söka? Just nu rekryterar Sustainergies inför en praktikperiod under vårtermingen, deadline 20 oktober.

Läs mer och sök här!

 

Senaste nytt