Henrik Juhlin blir ny VD för ZeroMission

July 8, 2022

Henrik Juhlin blir ZeroMissions nästa VD och börjar uppdraget den 1 oktober. Ett val som ZeroMissions styrelseordförande Göran Wiklund säger är perfekt i den expansionsfas bolaget går in i nu.

 

Henrik Juhlin arbetar idag på Vattenfall som Head of Power Management, en nyetablerad avdelning som han har varit med och byggt upp. Henrik har över 10 års erfarenhet av ledarskap inom energi- och miljösektorn samt att arbete med kundnära produkt- och affärsutveckling.

 

 

 

”Att bidra till något som på riktigt leder till positiv förändring för miljön är en av mina starkaste drivkrafter och därför känns det både spännande och utmanande att börja som VD på ZeroMission, som verkligen ligger i framkant gällande klimatstrategiarbete till företag”, säger Henrik Juhlin.

 

”ZeroMission är fantastiskt duktiga på vad de gör och det vi erbjudere kopplat till företag och organisationers klimatarbete som en del av deras affärsstrategi, är viktigare än någonsin. Jag ser fram mot att kunna bidra med ett brett perspektiv på hållbarhet och ekonomi som kan leda till nya produkter och tjänster, inte minst kopplat till finansindustrin och energisektorn som har nyckelroller i omställningen till en hållbar framtid”, säger Henrik Juhlin, som har ett förflutet på Jämtkraft och SIDA utöver Vattenfall.

 

”Vi är så glada att Henrik tackat ja till jobbet som VD för ZeroMission. Hans drivkraft och erfarenhet av att bygga upp en expanderande verksamhet kommer väl till pass när ZeroMission ska växa inom nya affärsområden och skapa ännu mer kundnytta”, säger Göran Wiklund, styrelseordförande och delägare i ZeroMission.

 

Claire Wigg avslutade sitt uppdrag som VD den 20 maj. Cornilla von Plomgren är sedan tidigare utsedd till tillförordnad VD och kommer leda ZeroMission fram till dess att Henrik Juhlin tillträder den 1 oktober 2022.

 

För ytterligare information

Henrik Juhlin, tillträdande VD ZeroMission, 0737-38 79 36, henrik.juhlin@zeromission.se

Göran Wiklund, styrelseordförande ZeroMission, 0707-68 20 59, goran.wiklund@zeromission.se

Senaste nytt