Emma Rehnberg Jensen ny KAM på ZeroMission

February 22, 2024

Vi välkomnar ytterligare en medarbetare till teamet och ställer de klassiska frågorna så här några veckor in i jobbet.

Välkommen till ZeroMission Emma! Vad fick dig att söka jobbet som key account manager hos oss?

Jag kände mig direkt träffad av platsannonsen! Det var så många av mina tidigare erfarenheter och kompetenser som den här rollen innebär. Dels älskar jag att möta, stötta och utveckla kunder och så är det i ett sammanhang där klimatfrågan och social hållbarhet är i absolut fokus!

 

Rätt person på rätt plats alltså – berätta lite om din bakgrund!

Jag har varit lite av en nomad genom livet, uppväxt i Danmark och på Västkusten och därefter en hel del år utomlands. Jag gillar att säga JA till äventyr i stort och smått vilket tagit mig till Norge, Australien, Spanien och Franska Alperna för att nämna några platser. Lite mätt på resandet började jag plugga till min kandidatexamen i Miljö & Utveckling på Södertörns Högskola. Jag visste redan som liten att miljö och natur är viktiga delar i mitt liv, jag har t ex alltid varit den som plockar upp skräp och burkar på promenader.

 

I samband med studierna blev jag av Framtidsjorden uttagen att delta i en vistelse i Argentina där jag fick möjlighet att följa olika projekt inom klimat men framförallt social hållbarhet. Senast innan jag nu började på ZeroMission har jag jobbat bl a för hållbarhetskonsulten Husstainability och som projektkoordinator för Fossilfritt Sverige.

 

Nu har du varit här i knappt fyra veckor – hur känns det?

Bitarna börjar falla på plats nu – jag har letat efter en plats att få stanna upp och fördjupa mig i ett sammanhang jag gillar. Det känns perfekt med ZeroMission, att företaget är syftesdrivet. Här är dessutom väldigt god stämning och härliga kollegor. Det finns mycket kunskap här och nu den första tiden suger jag i mig så mycket jag kan. Det är som det brukar heta, mycket att ta in och det är också väldigt tydligt att det är väldigt mycket som är i förändring inom hållbarhetsområdet. Så sammantaget – det här känns väldigt spännande och en rolig utmaning på olika sätt!

 

Vi ser att du suger in all ny information! Vad fyller du annars ditt liv med?

Jag är ofta spindeln i nätet, både privat och på jobbet och det brukar resultera i långa middagar eller träningspass med vänner. Kallbad, skidåkning och såklart min hund, Santiago, är också viktiga delar i mitt liv.

 

Slutligen – något särskilt som du har gjort och är stolt över?

Det finns mycket jag är stolt över men en särskild sak är nog att jag seglade på en större segelbåt över Atlanten för ca sju år sedan. Atlantic Rally for Cruisers är en årlig större tävling för mer eller mindre vanliga segelbåtar. Jag var med på en 70-fots båt och seglade från England till starten vid Las Palmas och sedan över Atlanten till St Lucia i Karibien!

 

Wow, vi blir lite sjösjuka här… roligt att du nu klivit ombord hos oss Emma. Igen, varmt välkommen!

 

 

 

Senaste nytt