Vi söker en Key Account Manager Klimatkompensation

November 13, 2023

Om oss

ZeroMission är ett företag med stark värdegrund vars mission är att hjälpa våra kunder till netto-noll klimatutsläpp för en levande planet.

Vi erbjuder företag och organisationer klimatberäkningar, klimatstrategier och klimatkompensation. Vi driver på för att våra kunder snabbt ska kunna minska sin klimatpåverkan genom att mäta, sätta klimatmål, minska sina utsläpp och binda koldioxid.

ZeroMission är en av Sveriges ledande återförsäljare av klimatkompensation. Sedan starten 2006 har ZeroMission förmedlat över 5 miljoner verifierade klimatkompensationskrediter i våra projekt. Det har lett till att 80 000 ha skog har bevarats, över 7 miljoner träd har planterats, 9 500 småbrukare har fått en bättre inkomst och 105 000 ha mark brukas på ett sätt som är hållbart för människa och miljö.

ZeroMissions kunder är både små och stora bolag, med nationell och internationell verksamhet som återfinns i många olika typer av branscher.

 

Om rollen

Som Key Account Klimatkompensation kommer du att ansvara för befintliga kunder där du vårdar och utvecklar relationen. Det innebär att hantera deras köp av kolkrediter, förse dem med relevant information om projekten och klimatkompensationsmarknaden i stort. Du kommer att skriva och presentera offerter för kunder. Det är viktigt att du förstår företagens förutsättningar och hur köpet av kolkrediter på bästa sätt kan bidra till deras klimatstrategi.

 

I rollen ingår också att genomföra försäljningsinsatser för att hitta nya kunder. Det kan till exempel vara telefonsamtal, kundbesök, mässor och andra event för att öka vår försäljning av främst klimatkompensation, men också andra klimattjänster som vi erbjuder.

 

I din roll ingår att ha kunskap om, och vara uppdaterad på, de klimatkompensationsprojekt som ZeroMissions erbjuder, olika standarder för klimatkompensation och allmänt om den frivilliga klimatkompensationsmarknaden. Du kommer att ha kontinuerlig kontakt med projekten som till största del ligger i det Globala Syd. Några av projekten kommer du att ha lite extra ansvar för.

 

Du kommer att ingå i ett litet säljteam där du har möjlighet att ta egna initiativ och själv kan planera dina dagar för att uppnå satta mål. Du rapporterar till Head of Sales.

 

Krav

  • Yrkeserfarenhet från den frivilliga klimatkompensationsmarknaden (VCM)
  • Universitetsutbildning eller likvärdig, gärna inom klimat, biologisk mångfald eller skog
  • Utpräglat sinne för att göra lönsamma affärer och nå avslut
  • Utåtriktad och älskar att skapa kontakt med nya och befintliga kunder
  • Du har stort driv och energi
  • Du har utmärkt analytisk och problemlösningsförmåga
  • Du är trygg i att göra kundpresentationer
  • Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift 

Meriterande

  • Erfarenhet av B2B försäljning
  • Erfarenhet av projektledning

 

Att jobba på ZeroMission:
ZeroMission är ett växande och framåtsträvande företag i en bransch full av potential. Du kommer att ha möjlighet att sätta din prägel på organisationen och ditt arbete, och genomföra egna idéer. Du kommer att ingå i ett fantastiskt team av klimatexperter.

Vi inser att flexibilitet är viktigt för att uppnå en hälsosam balans mellan arbete och privatliv och vi erbjuder en hybrid och flexibel arbetsmodell med bas på vårt vackra kontor i Gamla Stan i Stockholm. Vi har kollektivavtal och attraktiva personalförmåner.

Slutligen — personlig utveckling är nyckeln till din och vår framgång och vi ser till att du får en strukturerad plan med utbildning, feedback och coachningsmöjligheter för att hjälpa din ständigt pågående personliga utveckling.

 

Ansökan:

Sök tjänsten genom att skicka din ansökan till jobb@zeromission.se. Bifoga ett personligt brev och ditt CV och skriv ”Key Account Klimatkompensation” i rubriken.

 

Sista ansökningsdatum:

11 december 2023

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan och CV redan idag!

 

Senaste nytt