Vi söker en klimatstrateg – beräkningar och strategi 

May 20, 2022

Vi växer – efterfrågan ökar på konsulter som kan klimatberäkningar

ZeroMission erbjuder klimatrådgivning, digitala verktyg och klimatkompensation som möjliggör för våra kunder att direkt agera på klimatfrågan och styra sin verksamhet mot netto-noll utsläpp.

 

Vi har mångårig erfarenhet i branschen och ser en kraftigt ökad efterfrågan på vår kompetens. Därför söker vi nu en kollega som kan bidra till vårt team för beräkningar och strategi. Teamet fokuserar på klimatberäkningar och analyser av våra kunders klimatpåverkan. Vi tillhandahåller digitala plattformar och lösningar som matchar våra kunders behov, och som utvecklas i takt med att vetenskapen rör sig framåt. Vi medverkar i framtagandet och tolkning av nya standarder och belyser åtgärder som bidrar till affärsnytta och klimatnytta hos våra nationella och internationella kunder.

 

Din roll

Som en av ZeroMissions konsulter har du stor frihet att ta egna initiativ och hitta ditt fokusområde. Utifrån teamets arbetsuppgifter ser vi gärna att du har:

  • Erfarenhet av arbete med avancerade klimatberäkningar, gärna på produktnivå.
  • Kunskap om olika standarder för klimatberäkningar (GHG protocol, ISO14067, m.fl) och målsättning enligt Science Based Targets.
  • Erfarenhet av att leda egna projekt i direktkontakt med kund.
  • Förmåga att hantera stora mängder information/data i flera format (officepaketet).
  • Goda färdigheter inom rådgivning, presentation och genomförande av workshops.
  • Lätt för att skapa och utveckla relationer med befintliga och nya kunder.

 

Förutom detta ser vi gärna att du:

  • Är en duktig kommunikatör med förståelse för miljöuttalanden.
  • Har hög digital kompetens, lätt för nya verktyg och system.
  • Förmåga att utveckla nya produkter, metoder och erbjudanden.

 

Dina kvalifikationer och egenskaper

Du ska ha en akademisk examen. Kanske är du civilingenjör eller har en master kopplad till miljö och hållbarhet. Som person är du serviceinriktad, analytisk och pedagogisk. Du är inte rädd för att ta dig an nya uppgifter och lära nytt. Dina referenser intygar allt ovan men också att du är en teamspelare som är kund- och affärsorienterad med en stark säljande förmåga. Ditt arbetsspråk är både engelska och svenska.

 

Anställningen kan påbörjas så snart som möjligt. Placering är på vårt stämningsfulla och moderna kontor i Gamla Stan i Stockholm. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta  ansvarig för Team Beräkningar och Strategi, Carl Lindesvärd, mobil 073 396 86 95, email carl.lindesvard@zeromission.se eller VD interim, Cornilla von Plomgren, mobil 0760 492 800, email cornilla.vonplomgren@zeromission.se. Anmälan skickar du till jobb@zeromission.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 


Om oss

ZeroMission är ett företag med stark värdegrund och med visionen att ta företag till netto noll utsläpp. Vi ger företag och organisationer både strategisk rådgivning och verktyg för att ligga i linje med Parisavtalets 1,5°C-gradersmål. Bland våra kunder märks flera välkända företag med hög hållbarhetsprofil. Vår mission är att skapa bättre affärer för våra kunder samtidigt som de  minskar och binder växthusgaser. Vi som jobbar på ZeroMission drivs av ett starkt engagemang i klimatfrågan, vi har högt i tak och utvecklas genom att lära av varandra. 

 

Senaste nytt