ZeroMission rekryterar ny klimatstrateg

December 1, 2023

ZeroMission stärker upp team beräkning och strategi genom rekrytering av Jimmy Jensen, en f.d. professionell hockeyspelare med akademisk bakgrund inom environmental management och kompetens som managementkonsult.

Hej Jimmy! Välkommen till teamet, du kan väl berätta lite om dig själv?

Hej och stort tack för det varma välkomnandet! Mitt namn är Jimmy Jensen, är 35 år gammal, och är född samt uppvuxen i södra Stockholm. Jag har även spenderat en stor del av mitt vuxna liv utomlands på grund av min tidigare karriär, men bor nu sedan tre år tillbaka i Stockholm igen tillsammans med min fästmö och vår dotter som är 7 månader. På min fritid njuter jag av att tillbringa tid med min familj, träffa vänner och ägna mig åt träning. Jag har ett stort intresse för klimatfrågor, och jag ser verkligen fram emot att nu kunna engagera mig aktivt inom detta område som jag brinner för.

 

Vad har du gjort tidigare i din karriär? 

Min tidigare bakgrund är inom idrott där jag har varit professionell ishockeyspelare. Det har varit en fantastisk resa som gett mig möjlighet att bo utomlands och uppleva olika kulturer, men nu känner jag mig redo för nya utmaningar. Min akademiska bakgrund inkluderar en kandidatexamen i Business, och för närvarande läser jag en masterexamen i Environmental Management. Jag kommer nu senast från en praktikperiod som managementkonsult och ser med spänning fram emot att vara en del av teamet på ZeroMission.

Jimmy Jensen

Jimmy Jensen

Oj, vad spännande! Är det inte ett jättestort hopp att gå från professionell utövare av en sport till att sitta på ett kontor? 

Det har faktiskt varit lättare än jag trodde och jag trivs jättebra. Trots de uppenbara skillnaderna tror jag starkt på att principerna för hårt arbete, disciplin och lagarbete som jag har lärt mig genom åren är högst överförbara till en arbetsplats. Det har verkligen varit en spännande förändring!

 

Sant, det kan jag förstå. Men vad är det du ser fram emot mest med att börja på ZeroMission?

Först och främst är jag entusiastisk över möjligheten att arbeta med klimatberäkningar. Att vara en del av ett team som aktivt bidrar till att stödja organisationer på vägen mot netto-noll utsläpp och därmed bidra till en levenade planet känns otroligt meningsfullt. Jag hoppas kunna bidra med mina tidigare erfarenheter, ett stort engagemang, och till den bra sammanhållning som jag upplevt min första tid här. Det finns så mycket jag ser fram emot på ZeroMission och det känns som organisationen är i ett spännande skede.

 

Vad spännande det låter, vi är glada över att ha dig här. Jag hoppas att du känner dig väl omhändertagen hittills?

Jag har fått ett fantastiskt mottagande, och alla har varit väldigt hjälpsamma. Det känns verkligen som en plats där samarbete och gemenskap är i fokus, vilket jag verkligen uppskattar. Ser fram emot att fortsätta lära känna er alla och vara en positiv kraft här på ZeroMission!

 

Toppen. En sista fråga bara – har du något roligt partytrick eller någon annan knasig kunskap som du vill dela med dig av? 

Under min tidigare karriär kunde jag gå ner i split, men det är nog högst osannolikt att jag kan göra det idag!

 

Ida Åberg
ida.aberg@zeromission.se

Senaste nytt