Vi söker en klimatstrateg  – beräkningar och strategi

October 2, 2023

Tjänsten är tillsatt och går ej längre att söka.

Om oss

ZeroMission är ett företag med stark värdegrund vars mission är att hjälpa våra kunder till netto-noll klimatutsläpp för en levande planet.  Vi erbjuder företag och organisationer klimatberäkningar, klimatstrategier och klimatkompensation. Vi driver på för att våra kunder snabbt ska kunna minska sin klimatpåverkan genom att mäta, sätta klimatmål, minska utsläpp och binda koldioxid.

ZeroMission är en av Sveriges ledande återförsäljare av klimatkompensation. Sedan starten 2006 har ZeroMission förmedlat över 5 miljoner verifierade klimatkompensationskrediter i våra projekt. Det har lett till att 80 000 ha skog har bevarats, över 7 miljoner träd har planterats, 9 500 småbrukare har fått bättre inkomst och 105 000 ha mark brukas på ett sätt som är hållbart för människa och miljö.

ZeroMissions kunder är både små och stora bolag, nationella och internationella och återfinns i många olika typer av branscher.

 

Vi växer – efterfrågan ökar på konsulter som kan klimatberäkningar
ZeroMission erbjuder klimatrådgivning, digitala verktyg och klimatkompensation som möjliggör för våra kunder att direkt agera på klimatfrågan och styra sin verksamhet mot netto-noll utsläpp.

Med mångårig erfarenhet i branschen ser vi en kraftigt ökad efterfrågan på vår kompetens. Både företags initiativ och ny EU-reglering driver på behovet av klimatberäkningar, analys och rapportering. Därför söker vi nu en kollega som kan bidra till vårt team för beräkningar och strategi. Teamet fokuserar på klimatberäkningar och analyser av våra kunders klimatpåverkan. Vi tillhandahåller digitala plattformar och lösningar som är marknadsledande och som utvecklas i takt med att vetenskapen rör sig framåt. De insikter och åtgärder som vi tar fram bidrar till affärsnytta och klimatnytta hos våra nationella och internationella kunder.

 

Din roll

Som en av ZeroMissions konsulter har du stor frihet att ta egna initiativ och hitta ditt fokusområde. Utifrån teamets arbetsuppgifter ser vi gärna att du har:

  • Erfarenhet av arbete med klimatberäkningar, främst för organisationer men gärna även på produktnivå.
  • Kunskap om olika standarder för klimatberäkningar (GHG protocol, ISO14067, m.fl) och målsättning enligt Science Based Targets.
  • Kunskap inom regelverk för hållbarhetsrapportering som CSRD, ESRS och EU-taxonomi.
  • Erfarenhet av att leda egna projekt i direktkontakt med kund.
  • Förmåga att hantera stora mängder information/data i flera format (officepaketet).
  • Goda färdigheter inom rådgivning, presentation och genomförande av workshops.
  • Lätt för att skapa och utveckla relationer med befintliga och nya kunder.

Förutom detta ser vi gärna att du:

  • Är en duktig kommunikatör med förståelse för miljöuttalanden.
  • Har hög digital kompetens, lätt för nya verktyg och system.
  • Förmåga att utveckla nya produkter och erbjudanden.

 

Dina kvalifikationer och egenskaper

Du ska ha en akademisk examen. Kanske är du civilingenjör eller har en master kopplad till miljö och hållbarhet. Som person är du serviceinriktad, analytisk och pedagogisk. Du är inte rädd för att ta dig an nya uppgifter och lära nytt. Dina referenser intygar allt ovan men också att du är en teamspelare som är kund- och affärsorienterad med en säljande förmåga. Ditt arbetsspråk är både engelska och svenska.

Anställningen kan påbörjas omgående.

 

Att jobba på ZeroMission

ZeroMission är ett växande och framåtsträvande företag i en bransch full av potential. Du kommer att ha möjlighet att sätta din prägel på organisationen, genomföra dina idéer och ditt arbete.

Du kommer att ingå i ett fantastiskt team av hållbarhets- och klimatexperter.

Vi inser att flexibilitet är viktigt för att uppnå en hälsosam balans mellan arbete och privatliv och vi erbjuder en hybrid arbetsmodell med bas på vårt vackra kontor i Gamla Stan i Stockholm.

Vi har kollektivavtal och ett attraktivt förmånserbjudande.

Slutligen, personlig utveckling är nyckeln till din och vår framgång och vi ser till att du får en strukturerad plan med utbildning, feedback och coachningsmöjligheter för att hjälpa din ständigt pågående personliga utveckling.

 

Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef för Team Beräkningar och Strategi, Johan Hodell, mobil 070 484 95 49, email johan.hodell@zeromission.se

 

Ansökan skickar du till jobb@zeromission.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Senaste nytt