2 miljoner ton!

June 28, 2018

new-years-eve-1953253_1280

ZeroMission har tillsammans med våra kunder nu har nått milstolpen att klimatkompensera 2 miljoner ton CO2e!


ZeroMission grundades år 2006 och efter åtta år, år 2014,  firade vi vår första milstolpe att ha ställt ut 1 miljon certifikat i våra projekt, motsvarande 1 miljoner ton CO2e.  Idag är ännu fler företag engagerade i klimatfrågan och allt fler anstränger sig för att vi ska nå Paris-målet. Att vi på så kort tid har nått 2 miljoner ton CO2e är ett tecken i tiden och ett bevis på att klimatkompensation funkar. Det pratar vi ofta om och har bloggat om tidigare, klimatkompensationen driver förändring och sätter ett pris på utsläppen.

Bara för att det är kul: 2 miljoner ton kan i grova drag även likställas med:

  • 9 miljarder tågresor tur och retur Stockholm – Göteborg
  • 14 miljoner tankningar av din diselbil (eller 85 miljoner om du tankar HVO)
  • Det räcker däremot bara till 400 000 ToR flyg till New York.

Att våra kunder har valt att klimatkompensera allt detta innebär samtidigt att verklig (ja och certifierad, verifierad) skillnad görs i projekten, och vi är otroligt glada att få vara länken som gör detta möjligt. Titta gärna in bland våra projekt och se vad de gör och vilken nytta de tillför utöver den bundna koldioxiden!

TACK för att ni har gjort detta möjligt, och nu jobbar vi vidare mot klimatneutralitet, klimatpositiv och en framtid då vi inte längre har några utsläpp!

/Hälsningar från alla oss på ZeroMission

jéronimo

En hälsning från det äldsta Plan Vivo projektet, Scolel´te i Mexico. Bilderna är med 6 års mellanrum i det 24 år gångna projektet.

admin
evelina.sundin@ohmy.co