Fannys praktik på ZeroMission

September 14, 2023

Under hösten har vi nöjet att få jobba med och lära känna en fotbollsspelande miljövetare med stort intresse för hållbarhet och klimatberäkningar. Scrolla ner för att läsa en intervju med Fanny och höra om hennes bästa partytrick!

Hallå Fanny! Vad roligt att ha dig i vårt team under hösten! Du kan väl berätta mer om dig själv och din bakgrund? 

Hej! Mitt namn är Fanny Elfgren och jag är 23 år. Jag är uppvuxen i Stockholm men flyttade ner till Lund för ca tre år sedan för att studera ett naturvetenskapligt kandidatprogram i Miljövetenskap. Ett år innan jag flyttade ner till Lund studerade jag även ett år i USA genom ett fotbollsstipendium. Efter 2,5 år studier i Lund och ett halvår i Hongkong har jag nu tagit min examen och är sugen på att få testa mina kunskaper i praktiken och samtidigt få massa nya erfarenheter, vilket gjorde att jag hamnade här på ZeroMission.

 

Vad är det du ser mest fram emot under din praktik? 

Det jag ser mest fram emot är att få en inblick i hur man kan hjälpa företag att förbättra sitt hållbarhetsarbete, både genom att arbeta med klimatberäkningar som ett sätt att mäta ett företags utsläpp och identifiera vad de borde lägga mest krut på men också genom klimatkompensation som ett komplement längs med ett företags utveckling.

Vad hoppas du kunna lära dig under din praktik som kan komma till nytta för dig i framtiden? 

Mitt mål under denna praktik är att sluka i mig så mycket kunskap som möjligt och få erfarenheter och kompetenser som jag kommer att ha stor nytta av i framtiden. Det gäller de flesta arbetsuppgifter, men jag har ett extra intresse för att lära mig utföra klimatberäkningar.

 

Du är ju väldigt engagerad i klimatfrågan. Kan du berätta lite mer om vad du hållit på med hittills? 

Jag har haft ett stort intresse för miljö- och klimatfrågor och länge vetat att jag vill arbeta med dessa frågor på ett eller annat sätt. På min fritid har jag engagerat mig i olika grupper och har bland annat deltagit i The Climate Reality Project’s klimatledarutbildning som leds av USA:s före detta vice president Al Gore. Jag har även tillsammans med två andra studenter gjort en miljöutredning på en av Lunds största studentorganisationer för att se hur organisationen kan minska sin miljöpåverkan. För mig handlar klimatfrågan till stor del om social rättvisa och rättvisa för vår planet vilket gjort att dessa frågor ligger väldigt nära mitt hjärta.

 

Sista frågan — vad är ditt bästa partytrick?  

Kan öppna en ölflaska med en servett!

Senaste nytt