Menigo Foodservice sätter ett pris på sitt osynliga avfall genom klimatkompensation

June 23, 2021

Menigo Foodservice har ett samarbete med ZeroMission för att klimatkompensera för alla utsläpp som verksamheten ger upphov till.

Christoffer Carlsmose, Corporate Sustainability Manager från Menigo

Christoffer Carlsmose, Corporate Sustainability Manager svarar på tre snabba frågor:

 

Vad betyder Menigos klimatsatsning konkret?

Att minska Menigos klimatavtryck och bli klimatneutralt 2030 är den fråga vi ser att vi måste jobba med allra mest i vårt hållbarhetsarbete. Därför var det naturligt för oss att prissätta hanteringen av vårt osynliga avfall och börja klimatkompensera för att ta ansvar för det utsläpp vi har idag.

 

Det betyder också att vi som första restauranggrossist tar ett helhetsgrepp med klimatkompensation där vi inte bara fokuserar på transporter, här i ligger också t.ex. tjänsteresor, köldmedier och avfall.

 

Vi har mycket jobb framför oss för att minska vårt avtryck. Det är vi medvetna om, men vi är också väldigt exalterade över att ta oss an den utmaningen. Vi tror också att detta bygger en stolthet hos våra medarbetare, kunder och partners i att vi tar ansvar och väljer att agera nu.

 

Varför valde ni att samarbeta med ZeroMission?

ZeroMission har visat på stor professionalism, service och kunskap i området, att klimatkompensera är för oss som företag något nytt och har därför behövt hjälp med att välja rätt projekt att investera i.

Men vi har också varit måna om att hitta projekt som ligger nära vår verksamhet och den påverkan vi i övrigt har, här har ZeroMission varit fenomenala på att besvara alla frågor vi haft.

 

Varför klimatkompensation och varför just dessa tre projekt?

Som sagt, vi ville ha projekt som ligger nära vår verksamhet, och här hade ZeroMission bästa portföljen. Logiken och kopplingen är viktigt för att bygga engagemang både internt och externt.

 

De tre projekten kan kopplas direkt till stora dela av vårt hållbarhetsarbete i andra frågor, så vi känner att vi har hittat helt rätt. Vi ser att dessa tre projekt dels motverkar skövling av regnskog för palmoljeproduktion men också bevarar den biologiska mångfalden. Projekten förbättrar förutsättningarna för lokalbefolkningen och framför allt bidrar klimatkompensationen med att minska koldioxutsläppen till atmosfären.

 

Menigo Foodservice klimatkompenserar i följande tre projekt:

  • Vanga Blue Forest, ett projekt i östra Kenya där värdefull mangroveskog skyddas från skövling.
  • Chulika spisar , ett projekt i Raichur i Indien där effektiva spisar minskar behovet av ved vid matlagning samtidigt som luftkvalitén inomhus förbättras.
  • Bujang Raba, ett skogsbevaringsprojekt på Sumatra, i Indonesien.

 

Projekten är certifierade enligt Plan Vivo och Fairtrade Climate Standard.

 

Se vårt digitala seminarium om klimatkompensation och vilken roll det spelar för företag med Menigo.

admin
evelina.sundin@ohmy.co

Senaste nytt